VLAANDEREN ONS VADERLAND ! FLANDRE NOTRE PATRIE !

Tout individu fait d’abord partie d’une ethnie avant d’appartenir à un Etat! Nous appartenons à l’ethnie FLAMANDE avant d’être Français !
 
AccueilAccueil  PORTAILPORTAIL  S'enregistrerS'enregistrer  ConnexionConnexion  

Partagez | 
 

 Persmededeling : Monsterprocessen tegen BHV-dienstweigeraars

Aller en bas 
AuteurMessage
De_Vlaamse
Admin
Admin
avatar


MessageSujet: Persmededeling : Monsterprocessen tegen BHV-dienstweigeraars   Mar 6 Nov - 22:34

Persmededeling vanwege: Halle Vilvoorde Komitee - werkgroep BHV

Niettegenstaande vier recente vrijspraken in Dendermonde (op 16 september en 15 oktober) oordelen de parketten van Brussel en Leuven blijkbaar dat BHV-dienstweigeraars – die niets anders dan de naleving van de rechtsstaat nastreven – onverwijld vervolgd moeten worden.
Op heden hebben we weet van minstens 17 dagvaardingen voor de correctionele rechtbank te Brussel en een zevental dagvaardingen te Leuven. Waarschijnlijk zijn nog een dertigtal dagvaardingen onderweg. De zittingen (op 16 november in Brussel en 29 november in Leuven) zullen wellicht niet doorgaan, omdat de verdediging de verwijzing naar een Kamer met 3 rechters zal vragen.
Overigens wordt de onbevoegdheid van de correctionele rechtbank ingeroepen, vermits politieke misdrijven krachtens de grondwet door een volksjury moeten worden berecht. Het hoeft verder geen betoog dat de weigering om mee te werken aan de uitvoering van een discriminerende wet geen misdrijf kan opleveren en dat dus de vrijspraak zal worden gepleit.
Door vele betrokkenen worden de dagvaardingen – na eerdere verhoren en voorstellen tot minnelijke schikkingen – als pesterijen ervaren. Enkelen onder hen maken er hun beklag over dat de parketten blijkbaar wel tijd hebben om hen te vervolgen, maar dat klachten die ze eerder zelf neerlegden (o.a. wegens diefstal met braak en agressie) zonder gevolg bleven. Blijkbaar is het makkelijker brave en politiek bewuste burgers te vervolgen dan echte misdadigers.
Er weze aan herinnerd dat meer dan 1500 burgers (de meeste uit Vlaams Brabant) bij de verkiezingen van 10 juni 2007 hebben deelgenomen aan de actie “burgerzin” van de werkgroep BHV van het Halle-Vilvoorde Komitee, de Vlaamse Volksbeweging en het Taal Aktie Komitee. Zij weigerden uit burgerzin mee te werken aan de organisatie van deze discriminerende en ongrondwettige verkiezingen omwille van het niet-splitsen van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde en het niet uitvoeren van het arrest nr 73/2003 van het Grondwettelijk Hof van 26 mei 2003 (!). De actie was o.m. bedoeld ter versterking van de weigering van de meeste colleges van burgemeesters en schepenen van Halle-Vilvoorde om de verkiezingen te organiseren.
In Vlaams-Brabant werden uiteindelijk 129 kandidaat-dienstweigeraars opgeroepen om als voorzitter of bijzitter in een stem- of telbureau te zetelen. Zij hebben hun weigering uitvoerig en schriftelijk vooraf verantwoord. Daarvan worden er nu dus al minstens 24 gedagvaard, ongetwijfeld komen er nog meer.
Terwijl moedige burgers door het Belgisch gerecht worden achternagezeten blijft het wachten op vijf minuten politieke moed. Van de kiezer werd een mandaat gevraagd en met glans bekomen om BHV te splitsen zonder prijs. Dat moet NU waargemaakt worden.
Er is inderdaad geen enkele reden waarom Vlaanderen een prijs zou betalen om te bekomen wat de grondwet voorschrijft, en wat in Wallonië al decennia lang verworven en vanzelfsprekend is.

Voor de werkgroep BHV (Halle-Vilvoorde Komitee, Vlaamse Volksbeweging en Taal Aktie Komitee),

Francis Stroobants Voorzitter Halle-Vilvoorde Komitee
Guido Moons Voorzitter VVB-werkgroep BHV, Tel. 0494 475 997

Meer info over de dienstweigeringsactie : http://www.haviko.org
Revenir en haut Aller en bas
 
Persmededeling : Monsterprocessen tegen BHV-dienstweigeraars
Revenir en haut 
Page 1 sur 1

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
VLAANDEREN ONS VADERLAND ! FLANDRE NOTRE PATRIE ! :: Ce qui se passe en Flandre :: Les nouvelles en Flamand / De nieuws in vlaemsch-
Sauter vers: