VLAANDEREN ONS VADERLAND ! FLANDRE NOTRE PATRIE !

Tout individu fait d’abord partie d’une ethnie avant d’appartenir à un Etat! Nous appartenons à l’ethnie FLAMANDE avant d’être Français !
 
AccueilAccueil  PORTAILPORTAIL  S'enregistrerS'enregistrer  ConnexionConnexion  

Partagez | 
 

 Persmededeling – Actie Voorpost faciliteitengemeenten maanda

Aller en bas 
AuteurMessage
De_Vlaamse
Admin
Admin
avatar


MessageSujet: Persmededeling – Actie Voorpost faciliteitengemeenten maanda   Ven 2 Nov - 19:56

Persmededeling – Actie Voorpost faciliteitengemeenten maandag 22 oktober – praktische inlichtingen
Persmededeling – Actie Voorpost faciliteitengemeenten maandag 22 oktober – praktische inlichtingen

FDF-voorzitter Olivier Maingain riep onlangs de Franstalige mandatarissen in de Vlaamse faciliteitengemeenten op om voortaan Frans te spreken op de gemeenteraad. Zoals bekend is zulks onwettig, maar het hoeft niet te verbazen dat Fransdolle gemeenteraadsleden in Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem nú al laten weten hebben dat ze het ordewoord van Maingain zouden opvolgen en op de gemeenteraad van maandag 22 oktober zich zouden bedienen van het Frans tijdens hun tussenkomsten. Dat zouden ze doen om onder andere een motie goed te keuren waarbij het gebruik van het Frans als “basisrecht” in de gemeente- en OCMW-raden van de faciliteitengemeenten erkend wordt, en de uitbreiding van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest én de benoeming van vier Franstalige, mede dankzij onwettige oproepingsbrieven aan de macht gekomen, burgemeesters wordt geëist.

Er kwam enige reactie vanuit het Vlaams parlement, maar de Vlaamse overheid (die de voogdij over de gemeenten uitoefent) liet weten niet preventief te kunnen optreden, wat helaas ook klopt. De provinciegouverneurs zou dan wel “waarnemers” sturen, maar er kan pas achteraf opgetreden worden door eventueel de beslissingen volgend op een Franstalig debat te vernietigen.

De Vlaams-nationalistische beweging Voorpost is daarentegen niét van plan te wachten tot de Franstalige imperialisten weer eens hun ding gedaan hebben. Wij geven niét meer toe ! Wij zijn niét bereid het FDF of de andere Franstalige partijen zelfs maar een door de CD&V-N-VA aangereikte lepel suiker te geven. Wij zullen de Franstalige bezetters bekampen waar ze moeten bekampt worden: in de gemeentehuizen van Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem ! En wel óp het moment van hun aanval, niét maanden daarna.

Zoals aangekondigd laat Voorpost bij deze weten waar en wanneer het zijn actie zal voeren. Dat zal zijn tijdens de zitting van de gemeenteraad van Wezembeek-Oppem, vanaf 19.30 uur op het gemeentehuis (Louis Marcelisstraat 134). De coördinatie voor Voorpost berust bij Luc Vermeulen, bereikbaar op het nummer 0475 / 29 57 65.
Revenir en haut Aller en bas
 
Persmededeling – Actie Voorpost faciliteitengemeenten maanda
Revenir en haut 
Page 1 sur 1

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
VLAANDEREN ONS VADERLAND ! FLANDRE NOTRE PATRIE ! :: Ce qui se passe en Flandre :: Les nouvelles en Flamand / De nieuws in vlaemsch-
Sauter vers: