VLAANDEREN ONS VADERLAND ! FLANDRE NOTRE PATRIE !

Tout individu fait d’abord partie d’une ethnie avant d’appartenir à un Etat! Nous appartenons à l’ethnie FLAMANDE avant d’être Français !
 
AccueilAccueil  PORTAILPORTAIL  S'enregistrerS'enregistrer  ConnexionConnexion  

Partagez | 
 

 10 Jaar sinds de bommen vlogen: Leve Servië !

Aller en bas 
AuteurMessage
De_Vlaamse
Admin
Admin
avatar


MessageSujet: 10 Jaar sinds de bommen vlogen: Leve Servië !   Sam 4 Avr - 17:22

Dinsdag 24 maart is het exact tien jaar geleden dat een coalitie van ‘democratische staten’ (lees: NAVO-dictaturen) Servië besloot te trakteren op een 78 dagen durend bombardement. Officieel klonk de rechtvaardiging dat het noodzakelijk was om de ‘etnische zuiveringen’ te stoppen, of toch tenminste die door Serviërs in Kosovo. Maar in feite weten we allemaal waar het echt om draaide, Servië was immers de enige staat van het voormalige Oostblok dat geen onmiddellijke knieval voor de VSA-gedomineerde atlantisten pleegde.

Na de bombardementen zagen we een fenomeen kenmerkend voor de verdedigers van de vrije wereld: de grenzen worden verlegd zonder overleg, marionetten worden aangesteld zonder democratische verkiezingen en een eeuwige welvaart wordt beloofd, tenminste, als ze het spelletje verder meespelen.

Jammer maar helaas, de Serviërs, ondanks duizenden (honderdduizenden als men onrechtsreekse slachtoffers meetelt over de jaren) doden, waren niet zo makkelijk te breken. Servië had de afgelopen tien jaar, naar het plan van ‘het vrije Westen’: (a) toenadering moeten zoeken tot de EU (lees: VSA), (b) ‘democratische’ (lees: neoliberale) partijen verkiezen en (c) ‘vrijheid’ (lees: amerikanisme) promoten. In de plaats koos ze voor (a) Rusland, (b) kiest ze nog altijd haar volkseigen partijen (SRS voorop) en (c) promoot haar eigen cultuur en religie.

Vooral dat laatste is een probleem. Hoe kunnen Serviërs ooit pro-Amerikaanse, plunderende en moordende Albanezen verdragen als ze zelf Servisch blijven? Dat de etnische zuiveringen (zoals voorheen) de afgelopen tien jaar weer tegen Serviërs zelf gekeerd zijn maakt de situatie lastig voor de NAVO-kliek, Servië heeft immers alle reden het Westen en daarmee de Albanezen uit te spugen. Dus, als Serviërs hun nationale identiteit niet willen opgeven zoals West-Europa dat heeft gedaan, dan pakken we hun land toch gewoon af? Plotseling mag separatisme wel en een dik jaar geleden werd Kosovo inderdaad ‘onafhankelijk’. Of tenminste, de bastaardstaat Kosovo wordt nu erkend door West-Europa, de VSA en diens marionetten zoals Afghanistan. En Kosovo is daarbij niet zomaar een stuk land van de Serviërs overigens, het is hun historische bakermat! Natuurlijk wordt de waarheid over Servië hier niet gemeld in de media, nee, die worden bezig gehouden met de schijnprocessen in het pseudo-tribunaal van Den Haag.

Zij die geloven dat het onafhankelijke Kosovo als een soort multicultureel paradijs de Serviërs hun democratisch recht geven, zijn er overigens aan voor de moeite. Om te beginnen is de etnische zuivering op Serviërs sinds de eeuwwisseling in sneltempo toegenomen en daarbij maakt Kosovo er geen geheim van een provincie van Albanië te willen zijn. De grenzen tussen Albanië en Kosovo zijn al opengegooid en men probeert ondertussen wanhopig die met Servië te sluiten.

Er is echter nog een probleem dat zich aantreedt. De onafhankelijkheid van Kosovo erdoor drukken was lastig genoeg, maar nu blijken de wereldmachten Rusland, India en China (samen met nog een hele resem andere landen, gaande van Argentinië tot Roemenië) zelfs tegenstanders van een onafhankelijk Kosovo te zijn! En internationale steun voor onderdrukte Serviërs, zelfs in West-Europa door burgerinitiatieven zoals Solidarité Kosovo, is het afgelopen jaar onverwacht sterk toegenomen.

Het Westen (o.l.v. de VSA) zag haar kans schoon tien jaar geleden de neoliberale hegemonie door te drukken met een bommentapijt op Servië. In de plaats heeft ze verdeeldheid onder haar rangen gezaaid en internationale antipathie opgewekt. Vooral Rusland heeft hier het ijzer gesmeed terwijl het heet was, eerst Poetin en nu Medvedev betuigen expliciet hun steun aan Servië. Hiermee, en laten we andere gevallen zoals Georgië in dit licht niet vergeten, stelt ze de rest van de wereld (en dan vooral Europa) voor de keus: “Wiens kant zullen jullie kiezen?”

De geopolitieke strategie van oud-rechts heeft gefaald. Atlantisten die hun heil sedert de Koude Oorlog over de plas gezocht hebben zullen binnenkort een dubbele connotatie in hun naam terugvinden, de VSA staat immers als wereldmacht op het punt spreekwoordelijk kopje onder te gaan zoals het verloren rijk Atlantis. Gaullisten (die een Europa als derde macht beloofden / beloofd werden) zijn met hun collaboratienationalisme ondertussen geen millimeter opgeschoten de afgelopen 64 jaar, wel integendeel. De Europese legers zijn uitgedund en uitsluitend in NAVO-verband nog nuttig (Duitsland), of om een ziekenhuis of vlieghaven uit te baten (België). Onze economieën, zowel productief als financieel, zijn in de handen van internationale kapitalisten uit New York en omstreken. En als we over onze cultuur en identiteit beginnen, dan is het resultaat van 64 jaar amerikanisering letterlijk om van te huilen. Internationaal hebben we bovendien geen stem meer in te brengen, de VN is per definitie besluiteloos, de EU is een papieren tijger en de NAVO wordt door de VSA gedomineerd.

Servië is het schoolvoorbeeld voor deze problematiek. De Serviërs zijn een trots en diepreligieus volk die hun nationale soevereiniteit en identiteit willen beschermen tegen invasies van zowel Albanezen als amerikanisering. Wij kunnen als rechtgeaarde nationalisten niet anders dan hen hierin te steunen, maar op termijn zal het ook voor ons kant kiezen worden, zeker nu de economische crisis de internationale polarisering opvoert. Daarmee wil de NSV! echter geen geopolitieke voorkeur opleggen, maar we anticiperen wel op de komende jaren die in dit opzicht doorslaggevend zullen zijn.

Hoe dan ook zullen op 24 maart onze harten uitgaan naar alle Serviërs, in Belgrado, Kosovo en elders, die nog steeds te lijden hebben onder de gevolgen van NAVO-imperialisme. Onze strijd voor een vrij en volks Vlaanderen zullen wij voortzetten, net als zij dat doen voor een vrij en volks Servië. Onze strijd is daarbij compromisloos, wij laten Brussel niet los, net als zij Kosovo niet loslaten.

En net als de Serviërs de buik vol hebben van imperialistische inmenging, roepen wij met hen mee, nu meer dan ooit tevoren:

Leve Servië! Kosovo is Servië! Weg met de NAVO!
Zivela Srbija! Kosovo je Srbija! Smrt NATO paktu!
Revenir en haut Aller en bas
 
10 Jaar sinds de bommen vlogen: Leve Servië !
Revenir en haut 
Page 1 sur 1
 Sujets similaires
-
» Bébé 2 mois dort dans les bras, couche tard leve tot
» Prières de lutte
» Continuer les deux premiers vers d'un poème
» droit de retrait !
» exclusion d'une élève qui portait une petite croix en penden

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
VLAANDEREN ONS VADERLAND ! FLANDRE NOTRE PATRIE ! :: Ce qui se passe en Flandre :: Les nouvelles en Flamand / De nieuws in vlaemsch-
Sauter vers: