VLAANDEREN ONS VADERLAND ! FLANDRE NOTRE PATRIE !

Tout individu fait d’abord partie d’une ethnie avant d’appartenir à un Etat! Nous appartenons à l’ethnie FLAMANDE avant d’être Français !
 
AccueilAccueil  PORTAILPORTAIL  S'enregistrerS'enregistrer  ConnexionConnexion  
Sujets similaires

  Partagez | 
   

   Incidenten na Franse interventies op gemeenteraad Linkebeek

  Aller en bas 
  AuteurMessage
  De_Vlaamse
  Admin
  Admin
  avatar


  MessageSujet: Incidenten na Franse interventies op gemeenteraad Linkebeek   Mer 5 Déc - 13:20

  Tijdens de gemeenteraad van de faciliteitengemeente Linkebeek is het tot incidenten gekomen toen twee Franstalige anti-Vlaamse racistische raadsleden van de meerderheid een tussenkomst in het Frans hielden. Ze protesteerden tegen de niet-benoeming door Vlaams minister Marino Keulen van Damien Thiéry als burgemeester.

  Tijdens de tussenkomst van de twee raadsleden (Paul Sedyn en Yves Ghequiere) begonnen zo’n vijftien leden van het Taal Aktie Komitee die in de zaal aanwezig waren, luidkeels te protesteren. Ze hielden borden omhoog met de tekst “Welkom in een Vlaamse Gemeente”. De manifestanten werden een voor een door de ordediensten uit de zaal verwijderd.

  De Franstalige tussenkomsten volgden op het voorlezen van de beslissing van Keulen door de gemeentesecretaris. Damien Thiéry zelf kwam niet tussen toen de raadsleden Frans praatten zoals nochtans door minister Keulen van de burgemeesters geëist wordt. Thiéry wees erop dat de federale wet de mogelijkheid voorziet dat de raadsleden in hun eigen taal tussenkomen en hij zei dat hij ook in de toekomstige gemeenteraden de wet op die manier zou toepassen.

  Minister Keulen “ondemocratisch”
  De visie van Keulen op dat vlak bestempelde hij als ondemocratisch. Het Franstalig raadslid Yves Ghequiere noemt de beslissing van Keulen in verband met de niet-benoeming van de burgemeester, ongelooflijk zwaar en een schending van de democratie. Hij beschuldigde Keulen twee maten en twee gewichten te hanteren en verwees naar het feit dat de Vlaamse minister de Nederlandstalige burgemeesters uit Halle-Vilvoorde niet sanctioneerde. Die weigerden hun medewerking aan de organisatie van de parlementsverkiezingen van 10 juni uit protest tegen de niet-splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde.

  Belang van het land staat voorop
  Burgemeester Damien Thiéry riep tijdens de gemeenteraad (in het Nederlands) en na afloop ervan (in het Frans) op tot kalmte en tolerantie. “Iedereen moet weten dat wij niets tegen Nederlandstaligen hebben. Het belang van de gemeente en van het land staat voorop”, aldus Thiéry na afloop van de gemeenteraad.

  “Fascisten”
  Wel liet hij duidelijk merken dat voor hem de maat vol is wat de betogingen van het TAK betreft. Hij noemde de betogers “fascisten die van elders naar de gemeente komen om hier problemen te zaaien
  Revenir en haut Aller en bas
   
  Incidenten na Franse interventies op gemeenteraad Linkebeek
  Revenir en haut 
  Page 1 sur 1
   Sujets similaires
  -
  » Le Régiment d'infanterie coloniale du Maroc (RICM)

  Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
  VLAANDEREN ONS VADERLAND ! FLANDRE NOTRE PATRIE ! :: Ce qui se passe en Flandre :: Les nouvelles en Flamand / De nieuws in vlaemsch-
  Sauter vers: