VLAANDEREN ONS VADERLAND ! FLANDRE NOTRE PATRIE !

Tout individu fait d’abord partie d’une ethnie avant d’appartenir à un Etat! Nous appartenons à l’ethnie FLAMANDE avant d’être Français !
 
AccueilAccueil  PORTAILPORTAIL  S'enregistrerS'enregistrer  ConnexionConnexion  
Sujets similaires

  Partagez | 
   

   Vlaanderen exporteert voor 142 miljoen wapens in eerste helf

  Aller en bas 
  AuteurMessage
  De_Vlaamse
  Admin
  Admin
  avatar


  MessageSujet: Vlaanderen exporteert voor 142 miljoen wapens in eerste helf   Mer 5 Déc - 13:19

  Vlaanderen exporteert voor 142 miljoen wapens in eerste helft 2007

  Vlaanderen heeft in het eerste halfjaar van dit jaar 92 uitvoervergunningen voor wapens goedgekeurd. De vergunningen hebben een waarde van 142 miljoen euro. Dat blijkt uit het halfjaarlijkse verslag van de Vlaamse regering over de doorvoer, invoer en uitvoer van wapens naar en vanuit Vlaanderen. Het verslag wordt morgen besproken in de Subcommissie Wapenhandel van het Vlaams parlement. De meeste uitvoervergunningen waren voor Duitsland: 18, voor een waarde van in totaal 19,2 miljoen euro. Financieel blijft de uitvoer naar de Verenigde Staten het zwaarst wegen. De zeven uitvoervergunningen aan de VS zijn goed voor 50,2 miljoen euro of meer dan een derde van de uitvoer.

  India
  Opvallend is ook het grote bedrag dat gemoeid is met de uitvoer naar India. Het gaat om zeven dossiers met een totale waarde van bijna 36 miljoen euro. Het gaat vooral om visualisatieschermen voor de krijgsmacht en de overheid. Eloi Glorieux, Vlaams parlementslid van Groen!, heeft daar ernstige vragen bij. “India werkt aan een nieuwe nucleaire onderzeëer. Daarvoor zijn visualisatieschermen nodig. Ik wil garanties dat de Vlaamse schermen niet gebruikt worden voor die nucleaire onderzeëer. Zo’n schermen worden natuurlijk niet gebruikt voor Walt Disney-filmpjes”, aldus Glorieux. Het groene parlementslid heeft ook vragen bij de uitvoer naar Pakistan, de Verenigde Staten en Israël. Zo pleit Glorieux voor een wapenboycot aan Pakistan. Hij wordt daarin gesteund door Amnesty International Vlaanderen.

  VS en Israël
  Nog volgens Glorieux zijn er geen garanties dat de Vlaamse uitvoer aan de VS niet wordt ingezet in de oorlog in Irak. Glorieux wil van de bevoegde minister Patricia Ceysens ook klaarheid over de uitvoer aan Israël, ook al is de eindgebruiker in die dossiers telkens een ander land (onder andere VS, Kroatië en Canada). Wat dat betreft pleit Jan Roegiers (Spirit) ook voor duidelijkheid en garanties dat die wapens niet vanuit de VS gewoon terug naar Israël gestuurd worden. Opvallend is dat er ook vijf uitvoeraanvragen zijn geweigerd. Het gaat onder meer om uitvoer naar Iran en Israël.

  Invoer
  Uit het halfjaarrapport blijkt ook dat er tijdens het eerste halfjaar van 2007 153 invoervergunningen werden goedgekeurd, voor een totale waarde van 11 miljoen euro. In 2006 gaf Vlaanderen 181 uitvoervergunningen, ter waarde van 199,5 miljoen euro. Daarnaast waren er 256 vergunningen voor de invoer van wapens, goed voor een totale waarde van 28,5 miljoen euro.
  Revenir en haut Aller en bas
   
  Vlaanderen exporteert voor 142 miljoen wapens in eerste helf
  Revenir en haut 
  Page 1 sur 1
   Sujets similaires
  -
  » [Site] International Civic Heraldry

  Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
  VLAANDEREN ONS VADERLAND ! FLANDRE NOTRE PATRIE ! :: Ce qui se passe en Flandre :: Les nouvelles en Flamand / De nieuws in vlaemsch-
  Sauter vers: