VLAANDEREN ONS VADERLAND ! FLANDRE NOTRE PATRIE !

Tout individu fait d’abord partie d’une ethnie avant d’appartenir à un Etat! Nous appartenons à l’ethnie FLAMANDE avant d’être Français !
 
AccueilAccueil  PORTAILPORTAIL  S'enregistrerS'enregistrer  ConnexionConnexion  

Partagez | 
 

 Persmededeling Vlaams Belang : Vlaams Belang eist proces-ver

Aller en bas 
AuteurMessage
De_Vlaamse
Admin
Admin
avatar


MessageSujet: Persmededeling Vlaams Belang : Vlaams Belang eist proces-ver   Mar 6 Nov - 22:34

Persmededeling Vlaams Belang : Vlaams Belang eist proces-verbaal tegen beheerders van Fonds

Print This Post Email This Post

Minister bevestigt: al 20 jaar fraude bij Sociaal Fonds

Nadat honderden Vlaams Belang-leden door ACV, ABVV en ACLVB werden uitgesloten, ontdekte Vlaams Belang dat de vele honderden zogenaamde ‘fondsen voor bestaanszekerheid’ onwettig kosten afhouden ten nadele van niet-gesyndiceerden. Deze Fondsen worden paritair beheerd door werkgevers en vakbonden, maar in praktijk gedomineerd door de vakbonden.
Het antwoord van de minister op een schriftelijke vraag van senator Jurgen Ceder (3-6745 dd 23 januari 2007) bevestigt zwart op wit de fraude die wordt gepleegd door het Sociaal Fonds voor de schoonmaak- en ontsmettingssector, Nerviërslaan 17/ 48bis te 1040 Brussel.
De minister bevestigt dat dit fonds sinds 1988 overgaat tot het inhouden van 2,5% ‘kosten’ op aanvullende uitkeringen voor niet-gesyndiceerde arbeiders, en dit in strijd met de toepasselijke wet van 1958. De minister is duidelijk: ‘Er is geen CAO neergelegd die deze onwettige praktijk zou bekrachtigen’, aldus de minister, ‘en een verzoek tot algemeen verbindend verklaren van een dergelijke CAO zou geweigerd worden’.
Uit het jaarverslag van dit Fonds blijkt dat de frauduleuze afhouding van 2,5% al zeker gebeurt bij de eindejaarspremie, die 1.800 euro per werknemer bedraagt. Er zou volgens de balans in december 2005 voor 2.336.281 euro eindejaarspremies uitbetaald zijn aan niet-gesyndiceerde arbeiders. Dat zou overeenkomen met 1298 werknemers. Als er 1298 niet-gesyndiceerde werknemers zijn, die sinds 1988 ten onrechte 2,5% afgehouden is op hun eindejaarspremie, dan is het geleden nadeel (36 euro x 1298 =) 46.728 euro per jaar, gedurende al 19 jaar = 887.832 euro.
Waar de minister de fraude erkent, doet hij niets om deze te doen ophouden en om het Fonds ertoe te dwingen de frauduleuze afhoudingen alsnog uit te keren. Het Vlaams Belang zal dan ook opnieuw de minister ondervragen, en eisen dat door de sociale inspectiediensten proces-verbaal wordt opgesteld ten gunste van alle honderden benadeelden tegen de 8 leden van de raad van beheer van dit Fonds wegens overtreding van de sociale wetgeving. Volgens het jaarverslag 2006 zijn bij de 8 verantwoordelijken voor deze fraude Dominique Fervaille, secretaris Brusselse ABVV; Eric Neuprez, federaal secretaris ABVV; Francis Somers, ACV; en Philippe Yerna, ACV.

Jurgen Ceder Senator
Marie-Rose Morel Coördinator Vakbondscel
Revenir en haut Aller en bas
 
Persmededeling Vlaams Belang : Vlaams Belang eist proces-ver
Revenir en haut 
Page 1 sur 1
 Sujets similaires
-
» Proces les 13 14 et 15 decembre TOUS EN UNION DE PRIERES
» Proces contre l'Opus Dei
» Nouveaux programmes de technologie : l'EIST sera-t-elle généralisée en 6eme ?
» La Béatification de Marthe Robin,c'est pour bientot...
» En 1975, le 30/08 Panique sur la route (Noé département 31)

Permission de ce forum:Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum
VLAANDEREN ONS VADERLAND ! FLANDRE NOTRE PATRIE ! :: Ce qui se passe en Flandre :: Les nouvelles en Flamand / De nieuws in vlaemsch-
Sauter vers: